Architect verbouwing

Ook als u uw woning wilt gaan verbouwen zult u een architect moeten inschakelen. De woning verbouwen is vaak een aardige klus. Het is daarom goed om hier een architect bij te halen. Zeker als aan de buitenkant van de woning veranderingen worden aangebracht is het noodzakelijk om een architect in te zetten. De architect kan u helpen om de verbouwing op een succesvolle manier af te ronden. Ook kan de architect u adviseren over het hele bouwproces.

Enkel tips als u een architect gaat inhuren!

Als u een architect inschakelt is het belangrijk dat u goede afspraken maakt over het tarief van de architect. Het beste is om een vaste prijs af te spreken voor het complete traject. U weet dan precies waar u aan toe bent. Voorkom het werken op uur basis of op basis van een percentage van het complete project.
Betaal het tarief van de architect in termijnen. Iedere keer als er een mijlpaal bereikt wordt kunt u een deel van het tarief uitbetalen aan de architect. Spreek ook deadlines af, zodat de timing niet in gevaar komt.
Het is ook slim om een boete op te nemen voor iedere dag, dat de architect te laat de zaken oplevert.
Tevens is het slim om afspraken te maken over het annuleren van het contract.

Wat kost een architect bij een verbouwing?

Door meerdere offertes op te vragen bij verschillende architecten kunt u een goed beeld krijgen van de kosten van een architect voor uw verbouwing. Informeer ook naar de garanties en waarom u juist voor een specifieke architect zou moeten kiezen. Ontdek alle mogelijkheden en zie hoe ook u uw verbouwing tot een goed einde kunt laten brengen.